Sportief in Nederland is

TROTSE SPONSOR VAN 

rolstoeltennis talent 

Lizzy de Greef

4 jaar geleden ben ik begonnen met trainen bij Gerben de Groot, Tennis- en Squash centrum Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn. Na een aantal lessen was er een clinic via de Esther Vergeer Foundation en kwamen er meer kinderen bij om te rolstoeltennissen. In november 2016 was ik uitgenodigd voor een paralympische talentendag. Ik moest hier drie sporten kiezen, ik dacht rolstoeltennis, rolstoeltennis en rolstoeltennis maar dat ging niet op. Tafel tennis en badminton geprobeerd maar nee ik wilde echt alleen rolstoeltennissen. Op die dag ben ik door Dennis Sporrel, de bondscoach uitgenodigd om in het voorjaar van 2017 een keer mee te komen trainen met het jeugd talenten team van de KNLTB rolstoeltennis. Samen met Gerben zijn we naar de training gegaan. Na de training kreeg ik te horen dat ik voortaan met het talenten team mee mocht trainen. Dat vond ik echt super gaaf!

 

Waarom rolstoeltennis? Ik ben geboren met een niet volgroeid voetje/klompvoetje. Na heel veel operaties, gipsen en spalken is in overleg met het ziekenhuis en revalidatiecentrum besloten om mijn voetje te laten amputeren. Helaas verliep dat niet zoals het moest gaan en hebben we drie jaar getobd. In die tijd wilde ik wel van alles en begon weer met dansles, want dat was mijn droom!!! Ik deed 1 dansles mee en vervolgens kon ik een week niet lopen door de open plekjes op mijn stomp.

Dat heb ik best lang volgehouden maar toen ik bijna 11 jaar werd hebben we toch besloten om ook mijn onderbeentje te laten amputeren. Na deze operatie ging de zon eindelijk een beetje stralen voor mij. Ik werd geadviseerd om gelijk het sporten op te pakken, maar dat werd geen dansen helaas. Ik wilde gewoon sporten en niet in een rolstoel. Na 3 zwemtrainingen wist ik dat dit het niet ging worden. Via de dans juf werd ik uitgenodigd voor een training rolstoeltennis en ja...dit is gewoon wat ik wilde doen.

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon

Lizzy de Greef

Rolstoeltennis is gewoon wat ik wil doen!

Dit is lizzy

Hallo, mijn naam is Lizzy de Greef, woonachtig in Alphen aan den Rijn en ik ben 15

jaar oud. Ik zit op het Ashram College in Alphen aan den Rijn in 4 HAVO. Sinds 4 jaar

speel ik rolstoel tennis. Naast mijn opleiding ben ik dus ook topsportster!

Brons.png
Goud.png
Zilver.png

Hoe kun je Lizzy sponsoren?

Rolstoeltennis is mijn grenzen verleggen

In de zomer van 2017 speel de ik gelijk mijn eerste toernooien. Twee weken van huis was wel effe wenen. Maar ik heb super genoten. Ik won niet veel en leerde verliezen!

 

Nu zijn we twee jaar verder. De Windmill Cup, 2017 mijn 1e toernooi en dit jaar was ik de winnaar van de single meisjes t/m 18 jaar en 1e in de dubbel t/m 18 jaar!! Super gaaf en trots!! Afgelopen zomer ben ik ook gestart met het spelen van toernooien voor dames rolstoeltennis. Leuk om mijn grenzen te verleggen en kijken hoever ik daar kom en hoe ik moet gaan trainen om daar ook verder te komen!

In Nederland speel ik ongeveer 6 toernooien voor de KNLTB Rolstoel ranglijst er jaar. Op dit moment sta ik bij de dames single 13e en bij de dubbel 11e. Hierbij staan de junioren en senioren op één ranglijst.

Ik speel ook internationale toernooien, ongeveer 7 per jaar. Soms in Nederland en soms in het buitenland. Mijn wens is wel om meer internationaal te gaan spelen. Ook ben ik al 2x geselecteerd geweest om mee te spelen met de BNP Paribas World Team Cup. Dan speel je met je junioren team tegen een ander junioren team uit een ander land, 2x een single en 1x een dubbel. Afgelopen jaar was dit in Israël, we zijn toen 6e geworden.

Momenteel sta ik 4e op de ITF Girls Ranking, dat is de wereldranglijst. Trainen doe ik veel en graag. Op maandag in Alphen in groepsverband, leuk en heel gezellig. Dan train ik nog 1x privé in Alphen, meestal op woensdag. Via de KNLTB talentengroep train ik op donderdag en op zaterdag. Vanaf 1 oktober ga ik drie keer trainen bij de KNLTB. Ik vind de trainingen echt leuk om te doen. Soms is het zwaar met school maar dat weegt niet op tegen mijn droom! 

Mijn droom op langer termijn is dat ik heel graag mee willen doen aan de paralympische spelen! En voor de korte termijn, volgend jaar of het jaar daarop mee te doen met de Cruyff Foundation Junior Masters. De nummer 1 t/m 8 van de ITF ranglijst internationaal van de jongens mogen en de nummer 1 t/m 4 van de ITF ranglijst internationaal van de meisjes. Ik sta precies 4e maar goed je weet maar nooit hoeveel toernooien andere nog gaan spelen. Maar ik ga ervoor. Ik heb er zin in om mijn doelen te gaan bereiken!

 

Updates 

Afgelopen week heb ik het itf toernooi Jens van Herck memorial gespeeld in Begië. Ik ben bij de meiden eerste geworden in de poule. Bij de vrouwen lag ik er in de eerste ronde uit, toen heb ik de verliezersronde gespeeld. Deze heb ik gewonnen na een overwinning van 6-0 6-0 tegen @zoya_tennis_ in de finale. In de dubbels zijn Jinte en ik t/m de halve finale gekomen, deze hebben we jammer genoeg verloren met 2-6 5-7. Ronny bedankt voor het leuke toernooi!!!

Afgelopen week heb ik meegedaan aan het ITF toernooi 25 Flanders in Leuven, België. Bij de vrouwen ben ik 1e geworden in de second draw. In de dubbel lagen Jinte en ik er jammer genoeg na de eerste wedstrijd uit. En bij de junioren ben ik 3e geworden. Ook heb ik de fairplay prijs gewonnen!! Het was een super leuke en leerzame week. 

Deze week heb ik de Windmill Cup in Beekhuizen gespeeld. We sliepen in een huisje op het @biovakantieoord. De eerste 2 dagen hebben we getraind met alle spelers en de dagen daarna hebben we wedstrijden gespeeld. In de enkel ben ik eerste geworden na een spannende wedstrijd tegen @jintewheelchairtennis, de stand was 7-6 6-3. De finale dubbel hebben @ben_bartram en ik van @dahnon_ward.ig en @jintewheelchairtennis gewonnen met 7-6 7-5. 
Ik wil iedereen bedanken voor de super leuke week!!

Volg onze atleten

Wij juichen (paralympische) atleten toe die bijzondere sportprestaties hebben als doel. Een doel met focus die zo'n inspirerende impact heeft dat het anderen motiveert het beste uit zichzelf te halen 

sport in jouw provincie

Op onze website vind je alles rondom het ontdekken van jouw passende sportactiviteit, maar ook om het sporten zo goed mogelijk en blessure vrij te kunnen doen.

Kies jouw Sport PRODUCT en dienst

Wij hebben een breed aanbod aan producten en diensten die jou helpen de beste (sport) versie te worden. Kies uit ons brede assortiment voor een gezond en sportief leven.

Lees onze Sportieve BLOG

Geschreven voor en door sporters om jou te inspireren om in beweging te komen. Sporten verandert je leven. 

Logo Sportief in Nederland.png

INSPIRATIE IS ONZE GROOTSTE MOTIVATOR

Wij zetten ons in voor deze top atleten!

Veerle Goossens

Lizzy de Greef

Sander Nooij

Shanice Silva Cruz

Volg onze atleten

Wij juichen (paralympische) atleten toe die bijzondere sportprestaties hebben als doel. Een doel met focus die zo'n inspirerende impact heeft dat het anderen motiveert het beste uit zichzelf te halen 

sport in jouw provincie

Op onze website vind je alles rondom het ontdekken van jouw passende sportactiviteit, maar ook om het sporten zo goed mogelijk en blessure vrij te kunnen doen.

Kies jouw Sport PRODUCT en dienst

Wij hebben een breed aanbod aan producten en diensten die jou helpen de beste (sport) versie te worden. Kies uit ons brede assortiment voor een gezond en sportief leven.

Lees onze Sportieve BLOG

Geschreven voor en door sporters om jou te inspireren om in beweging te komen. Sporten verandert je leven. 

Stichting Sportief in Nederland

Social Media

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws en de nieuwste blogs vól inspiratie voor een energieker, gezonder en sportiever leven? Wil je onze atleten op de voet volgen, zodat jij met je neus er bovenop zit als zij GOUD in handen krijgen? 

Onze Atleten

Wij juichen (paralympische) atleten toe die bijzondere sportprestaties hebben als doel. Een doel met focus die zo'n inspirerende impact heeft dat het anderen motiveert het beste uit zichzelf te halen.

Diverse onderwerpen

Onze website staat boordevol vacatures, blogs, maar ook  stellen wij als team Sportief in Nederland ons graag aan je voor.

Ons adres

Stichting Sportief in Nederland

Onderdeel van 
AED EVENEMENTEN GROUP

Rattinkstraatje 2 7413AJ Deventer

KvK 65589246

info@sportiefinnederland.nl

Bank: NL75 INGB 0007 9963 20

2019 © Sportief in Nederland. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden |  Logo: Freepik

Den Haag | Nederland