BLOG

Sporten, verstand op 0 en gaan met die banaan!

Updated: Jun 11, 2019

Sportieve blogger: Anniek en Tessel Website: http://www.anniekentessel.nl/


In de avond ben ik ook weer gaan sporten met mijn schoonzus. Dit keer zijn we weer voor de warming up op de crosstrainer gegaan. Gemiddeld pakken wij deze 1 x 25 min met een cooling down van 5 min. En dat hebben wij vanavond ook weer gedaan. Na 30 minuten crosstrainer heb ik ruim 200 cal verbrand! Wouw wat een goal! Normaal ben ik al blij wanneer ik de 150 cal behaal. Maar nu heb ik hem toch ver overtroffen! Alleen wat je nu wel gaat krijgen, iedere keer dat ik ga sporten, wil ik dus minimaal 200 cal gaan verbranden. Zal ik dit halen? Lukt mij dat wel? Oke, dit gaat dus nu door mij heen. Nee, niet zo denken, maar; Ja! Tuurlijk gaat het mij lukken, verstand op 0 en gaan met die banaan!

Op welke manier warmen jullie je op?

Na de op warming zijn we eerst onze armen gaan doen. Dit valt onder krachttraining. Alle krachttrainingen die ik doe per keer, heb ik de zelfde aantal sets! Dat is minimaal 10x om 3x of het is 15x om 3x. Doordat je sets maakt vraag je niet te veel in 1x van je lichaam, en plan je een soort korte rust in. Afhankelijk van het apparaat bepaal ik het gewicht. Zoals bij een been oefening kan ik veel zwaarder werken, dan wanneer ik met mijn armen bezig ben. Mijn buik oefeningen die zitten daar weer tussen. Maar ik zit gemiddeld tussen de 10kg en de 32kg per oefening. Ik denk dat je deze zelf wel nu een beetje kan invullen welk gewicht ik bij welke oefening toepas. Ik doe van alle onderdelen 1x een oefening, en dit verander ik dan iedere keer dat ik ga sporten. Alleen wanneer ik mijn zij buikspieren pak, doe ik wel zowel links als rechts. Anders ga ik scheef lopen.. Hahaha.

Sport jij bij een sportschool? Of sport jij lekker buiten in de natuurlijk?

Woensdag gaan wij er weer voor! Of ik nou alleen moet, of dat ik met iemand samen ga. Sporten zal ik zeker gaan doen! Het geeft je een goed gevoel. Je bent meestal moe, maar wel voldaan!


BLOG TIP!

Heb je de blog van Vicky Bousardt gelezen? Zij danste zich een weg uit haar burn-out


0 views

Volg onze atleten

Wij juichen (paralympische) atleten toe die bijzondere sportprestaties hebben als doel. Een doel met focus die zo'n inspirerende impact heeft dat het anderen motiveert het beste uit zichzelf te halen 

sport in jouw provincie

Op onze website vind je alles rondom het ontdekken van jouw passende sportactiviteit, maar ook om het sporten zo goed mogelijk en blessure vrij te kunnen doen.

Kies jouw Sport PRODUCT en dienst

Wij hebben een breed aanbod aan producten en diensten die jou helpen de beste (sport) versie te worden. Kies uit ons brede assortiment voor een gezond en sportief leven.

Lees onze Sportieve BLOG

Geschreven voor en door sporters om jou te inspireren om in beweging te komen. Sporten verandert je leven. 

Logo Sportief in Nederland.png

INSPIRATIE IS ONZE GROOTSTE MOTIVATOR

Wij zetten ons in voor deze top atleten!

Veerle Goossens

Lizzy de Greef

Sander Nooij

Shanice Silva Cruz

Volg onze atleten

Wij juichen (paralympische) atleten toe die bijzondere sportprestaties hebben als doel. Een doel met focus die zo'n inspirerende impact heeft dat het anderen motiveert het beste uit zichzelf te halen 

sport in jouw provincie

Op onze website vind je alles rondom het ontdekken van jouw passende sportactiviteit, maar ook om het sporten zo goed mogelijk en blessure vrij te kunnen doen.

Kies jouw Sport PRODUCT en dienst

Wij hebben een breed aanbod aan producten en diensten die jou helpen de beste (sport) versie te worden. Kies uit ons brede assortiment voor een gezond en sportief leven.

Lees onze Sportieve BLOG

Geschreven voor en door sporters om jou te inspireren om in beweging te komen. Sporten verandert je leven. 

Stichting Sportief in Nederland

Social Media

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws en de nieuwste blogs vól inspiratie voor een energieker, gezonder en sportiever leven? Wil je onze atleten op de voet volgen, zodat jij met je neus er bovenop zit als zij GOUD in handen krijgen? 

Onze Atleten

Wij juichen (paralympische) atleten toe die bijzondere sportprestaties hebben als doel. Een doel met focus die zo'n inspirerende impact heeft dat het anderen motiveert het beste uit zichzelf te halen.

Diverse onderwerpen

Onze website staat boordevol vacatures, blogs, maar ook  stellen wij als team Sportief in Nederland ons graag aan je voor.

Ons adres

Stichting Sportief in Nederland

Onderdeel van 
AED EVENEMENTEN GROUP

Rattinkstraatje 2 7413AJ Deventer

KvK 65589246

info@sportiefinnederland.nl

Bank: NL75 INGB 0007 9963 20

2019 © Sportief in Nederland. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden |  Logo: Freepik

Den Haag | Nederland